meesha, Jutro dzwonię do ASO i umawiam się.
SKRZYNIA BIEGÓW w Octavii I 1,6 - regulacja nic nie pomaga
Zwiń
X
-
nie pojmuje dlaczego w 1.8 sa linki, ktore sprawiaja przyjemnosc przy zmianie biegow, a tu w 1.6 owe wodziki, ktore czynia ta skode zlomem, mocne ale jak komus na krzyzowce nie chce wejsc dwojka to wie co mowie
[ Dodano: Pon 05 Kwi, 10 21:22 ]
i jest ktos komu skrzynia dziala jak chociazby w polonezie :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
a u mnie sytuacja wyglądała tak: skrzynia chodziła nędznie w momencie, kiedy przejmowałem auto od rodzinki (miało 2,5 roku i 36kkm przebiegu) - kilkukrotnie zdarzyło mi się, że dwójka, bo tylko z 2 był problem, nie weszła - zwłaszcza przy próbie przyspieszenia na maxa na 1. i przełożenia biegu; pewnego razu wjechałem na główną drogę prawie pod tira - skoczyła mi adrenalina- i mimo oporu mechanizmu, z potężnym zgrzytem, wrzuciłem tą nieszczęsną dwójkę uciekając tirowi spod maski- od tego momentu problem ze skrzynią przestał istnieć; nigdy więcej nie zazgrzytała, nigdy więcej nie postawiła oporu - mam obecnie najechane 96kkm, a auto ma 4,5 roku
Komentarz
-
-
Miałem podobny problem (posiadam O1 1.6 BFQ). W ASO gdzie nabyłem auto mówili, że tak ma być, a wogóle to nie widzą problemu. Auto nowe a tu taki kwiatek, że biegi nie chcą wchodzić.
W końcu udało się wyregulować ten mechanizm w ASO na ul. Kocmyrzowskiej w Krakowie
Od tamtej pory mam jeszcze czasem problemy z 2, ale minimalne. Poza tym do tej skrzyni trzeba mieć cierpliwość, wolniej wrzucać biegi.
Komentarz
-
-
Witam, mam pytanie odnosnie tej skrzynie co siedzi w modelu BFQ. Czy ten typ skrzyni DUU bo taka jets u mnie posiada mechanizm roznizowy wzmocniony tzn na sruby a nie nity. Wiem ze padaja te skrzynie ale w modelach AKL- mimo to skrzynia jest podobna tez DUU. Czy ktos sie oreintuje co do tego typu skrzyni w tym silniku (BFQ)- jak jest z jej wytrzymaloscia?
Komentarz
-
-
to dlaczego w ASO mowia ze te skrzynie mialy do pewnego roku nity? Zas w nowszysch rocznikach chyba po 2001 poprawiono ta usterke. Tak sie dowiedzialem po nr. VIN. Z tymi nitami to widze ze nie jazda samochodem a ryzyko wielkie ze w kazdej chwili moze pasc skrzynia. Jakie sa objawy padajacych nitow.?
Komentarz
-
-
speede, jesli padaja to zaczyna sie od trzesienia buda juz od malych predkosci, potem dochodzi terkotanie z lewej strony niezależnie czy przyśpieszasz czy zwalniaszna koniec oczywiście może pojawić sie głębsze uszkodzenie np dziura w korpusie lub inne
opisuję to z własnego doświadczenia
oczywiście jak nit się urwie potrafi także zablokować skrzynkę
Komentarz
-
-
W tym problem ze ciezko jest zlokalizowac ten wyciek. Jedynie zauwazylem to troche mokro pod pokrywa rozrzadu.. A co do tych wadliwych skrzyni to skad wziasc pewana informacje 100% ze w DUU sa nity a nie sruby w roczniku 2003? Moze ASO tez nie wie do konca jak to jest.
[ Dodano: Pon 17 Maj, 10 10:42 ]
na necie znalazlem ciekway opis typowych uszkodzen skrzyni.
Komentarz
-
-
Jeździłem już z 20 różnymi samochodami i tak działającej skrzyni nie uświadczyłem. W mojej 13 letniej felicij skrzynia działała lepiej !!!. To niezłe chamstwo sprzedawać taki samochód. !!! Wyobraźcie sobie że będziecie chcieli od sprzedać takie auto przecież po jeździe próbnej nit go nie kupi.
Nie wiem jak sprawdzić jaki silnik mam ?
Komentarz
-
-
Jaki masz silnik sprawdz z tylu w bagazniku pod dywanikiem jest naklejka i tam jest napisane ile KW i typ silnika obok. Co do skrzyni to w 1.6 dosc zesto wystepuje problem z biegami, ja sie przyzwyczailem z tym zauwazylem ze czym wiekszy przebieg tym coraz lepiej wchodza. Pomaga tez smarowanie dzwigienek, najlepiej smar w spreyu. Jesli masz auto na gwarancji to do ASO.
Komentarz
-
-
Balbina77,Zamieszczone przez Balbina77kupione we wrześniu 2009 silnik 1.6 102 lub 105 KM + gaz.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Ja od niedawna jestem szczęsliwym posiadaczem Skody O1 1.4 BCA z roku 2004. Z uwagi na okoliczność, że skrzynia biegów "rozsypała się" w samochodzie zaraz po upływie okresu gwarancyjnego, poprzedni właściciel stoczył zaciętą batalię z ASO w tej sprawie. Na szczęście udało się mu się wynegocjować takie warunki, że za skrzynię płaci ASO, a on partycypuje w 50% w kosztach usługi serwisowej. Samochodem jeżdżę od dwóch tygodni i powiem szczerze, że w moim 12 letnim Fiacie Sienolocie skrzynia biegów lepiej się sprawuje. Ale to jest jedyny minus mojego nowego nabytku. Poza tym jestem z zakupu bardzo zadowolony i mam nadzieję, że oprócz odczuwanego dyskomfortu jako kierowca, nic złego się nie stanie z samochodem. Tłumaczę sobie po prostu, że nie jest to Bentley :-)
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Też przesiadłem się z sienolota na O1 i czułem dyskomfort, mocno narzekałem. Ale po lekkiej regulacji przyzwyczaiłem się i jeżdżę. Powiem więcej - teraz na kilka dni dostałem od ubezpieczyciela zastępczą astrę 3 (zimowa "przygoda" z agresywnie jeżdżącą wysepką), i naprawdę doceniłem to co mam.
Komentarz
-
Komentarz